II Virtuelna Tivatska regata UNA Montenegro Cup

Nazad na Vijesti

II Virtuelna Tivatska regata UNA Montenegro Cup

Virtuelna Tivatska regata UNA Montenegro Cup je online događaj nastao u periodu prvog karantina prošle godine tokom prvog vala pandemije. Tada  zamijenski događaj za realnu regatu privukao je ljubitelje jedrenja i spojio ih i u digitalnom svijetu. I ove godine se nastavlja izazov  u organizaciji JK Delfin i kompanije UNA Montenegro uz partnerstvo sa MM Sailing Team iz JK Lahor Kotora, čiji član Filip Franović je domaćin u digitalnom okruženju.

Prijave za regatu su otvorene do četvrtka 15.aprila do 19h. Kvalifikacione regate se jedre od 15. do 17. aprila i finalno jedrenje  će biti 18. aprila. Filip Franović je kreirao virtuelnu Boku Kotorsku i omogućio da se takmičenje održi na istoj navigacionoj ruti na kojoj se zapravo jedri Tivatska regata: Ponta Seljanovo – Gospa od zdravlja – Ralo – Peraški Otoci – Ponta Seljanovo. Na ovom takmičenju primjenjivaće se pravila WS 2021-2024. Maksimalan broj jedrilica koje startuju regatu je 25. Ukoliko se prijavi više učesnika, jedriće se više regata, a za plasman u finale takmičenja biće bodovano jedreno vrijeme.

Za učešće se možete prijaviti putem e-maila esailing@jkdelfin.me ili pristupiti u Viber Grupu: 2. Virtuelna Tivatska Regata putem linka:
https://invite.viber.com/?g2=AQB2ql8inhijJEtomR%2BXmY2w2jlG3fetqUMxjHUMdYYLQtpXa95xyFcJI0d0%2BrI0
Jedri se na platformi VirtualSkipper5 koju učesnici mogu besplatno preuzeti sa Interneta. Nakon instalacije, potrebno je kreirati lični profil i preko opcije “multiplayer” odabrati server “Virtuelna Tivatska regata – UNA Montenegro Cup” kome se može pristupiti sa šifrom koju će dobiti svi učesnici. Proglašenje pobjednika virtuelne regate biće takođe u digitalnom okruženju. UNA Montenegro je obezbijedila nagradu za pobjednika, Bitcoin vaučer u vrijednosti od 100 evra.

Deli ovu objavu

Nazad na Vijesti