Nagradna igra – Ulov mjeseca APRIL 2021

Nazad na Vijesti

Nagradna igra – Ulov mjeseca APRIL 2021


Priveli smo kraju i aprilsko izdanje naše NAGRADNE IGRE ULOV MJESECA.
Ovog puta smo se, zbog izuzetno zanimljive konkurencije, odlučili da dodijelimo i četvrtu, "specijalnu" nagradu:

Prvo mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Predrag Đuković, koji je u Krašićima ulovio ugora teškog 25kg.

U ovom izazovnom lovu na ugora, koji pripada rodu jegulja, Peđi je pomogao profesionalni ribolovac i kuvar Milan Popović iz Bara.

“Takav plijen u moru bio je izuzetno opasan za lov, zbog svoje nevjerovatne snage. Kod nas su uglavnom lovljeni ugori čija je težina dva, tri kilograma, a najveći ulovljeni imao je deset. Ugor kojeg je Peđa ulovio imao je preko 25 kilograma. Pored toga što je ovo prava atrakcija, imali smo sreće da ga ulovimo na dubini od 10 metara, s obzirom da se ova vrsta nalazi obično mnogo dublje u moru.“, rekao je Popović.

Članovi njihovog kluba kao i mnogi iskusni ribolovci tvrde da takav ugor još nije ulovljen u našim vodama.

Ulov je podijeljen među prijateljima, a dio je završio u brodetu, koji je pripremio Milan.

Ulov mjeseca APRIL - Pedja Djukovic (ugor 25kg)

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Bojan Malović iz Bijele, sa barbunom težine 775 grama.

Barbun je uhvaćen u zalivu, a tehnika koju je koristio je bila kančanica, predvez debljine 0,15mm i njeska je bila mala kozica.

“Kada sam se usidrio, sve je grizla samo sitna riba. Nakon nekih pola sata sam podigao sidro 2-3 puta od dna i naglo ga pustio kako bi zamutio – nedugo iza toga dobio sam griz ovog kapitalca!”

Ulov mjeseca APRIL - Bojan Malovic (barbun)

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 20 eura za potrošnju u SIPA prodavnicama ili Marine Centru osvojio je Niko Perazić iz Petrovca sa tabinjom (smokvom) teškom 2kg.

Smokva je uhvaćena u akvatorijumu iznad Bara, na nekih devet milja od obale. Niko je koristio štap Okuma Azores 220g, mašinicu Daiwa BG 4000, konac Spider wire 0.19, a predvez 0.50. Na predvezu je bila kančanica sa dvije udice i palamarom od 0.37, a mamac je bila kozica.

Ulov mjeseca APRIL - Niko Perazic (tabinja 2kg)

Specijalnu nagradu za aprilsko izdanje i vaučer u iznosu od 30 eura za potrošnju u SIPA prodavnicama ili Marine Centru osvojio je Budimir Backović sa pastrmkom teškom 3.55kg.

Budimir je ovu potočnu pastrmku dužine 62 cm ulovio u Pivskom jezeru, i to u društvu prijatelja Mića Dubljevića, koji mu je pomogao da ne izgubi ovaj trofej.

“Pošto praktikujemo ribolov na planinskim rijekama, a lovimo sa najlonom 0.18mm, samim tim i ovaj ribolov je bio zanimljiviji i neizvjesniji. Umaranje ribe trajalo je oko 15 min.”

Mašinica koju je koristio bila je TICA – Spinfocus 3500 sa karbonskim štapom dužine 210cm, akcije 15-30 grama. Mamac je bio bakarni kašikar domaće izrade.

Ulov mjeseca APRIL - Budimir Backovic (pastrmka)

Deli ovu objavu

Nazad na Vijesti