22. Kup Mimoza u sportskom ribolovu – “Sipa” najuspješnija

Nazad na Vijesti
22 kup Mimoza, Sipa team

22. Kup Mimoza u sportskom ribolovu – “Sipa” najuspješnija

U organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore proteklog vikenda u Igalu održan je 22. Kup mimoza u sportskom ribolovu. Ova sportska manifestacija koje se tradicionalno održava u sklupu proslave Praznika mimoze, ove godine je, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u februaru, odložena za jun.

Na Kupu je učestvavalo 18 tročlanih ekipa iz Crne Gore. Po prvi put nije bilo ekipa iz inostranstva za što je opet „krivac“ corona virus.

22. Kup Mimoza u sportskom ribolovu

Takmičenje je u nešto skraćenom obimu održano u sve tri planirane discipline sportskog ribolova. Prvo mjesto u disciplini „štapom iz barke“ osvojio je Marko Vujisić iz KSR „Ribar“ Baošići sa 8.750 bodova. Drugi je bio Božidar Buzić iz KSR „Sipa“ Tivat sa 4.634 a treći Marko Radosavljević  iz KSR „Igalo“ sa 4.406 bodova. U disciplini „tunjom iz barke“ najuspješniji je bio Dragan Pavlović (KSR „Bokeška jedra 1999“ Đenovići) sa 6.542 boda, srebrna medalja pripala je Igoru Matkoviću (SRK „Pagar“ Tivat) sa 2.142, a bronzana Ljubinku Vrbnjaku (KSR „Sabljarka“ Meljine) sa 1.916 bodova. U ekološkom ribolovu („uhvati, upiši, vrati u more) pobijedio je Predrag Tasić (KSR „Ama“ Kostanjica), drugi je bio Ivan Dejanović (KSR „Delfin“ Budva), a treći Radovan Popović (KSR „Sipa“ Tivat)

Na osnovu rezultata u sve tri discipline ekipni pobjednik 22. Kup mimoza je ekipa Sipa (Božidar Buzić, Tomo Cvjetković, Radovan Popivić) sa 10 plasmanskih bodova, drugo mjesto pripalo je  ekipi Delfin II  sa 17 , a treće Igalo I sa 18 plasmanskih bodova.

Nagradu firme „Una“ Tivat (vaučer za kupovinu ribomaterijala u prodavnici „Sipa“) dobio je Marko Vujisić (KSR „Ribar“) za ukupan ulov od 8.750 gr, a pehar za najveću ulovljenu ribu Vaso Terzić (KSR „Bokeška jedra 1999“) za fratra teškog 268 gr.

Uspješan  tehnički organizator bio je KSR „Igalo“ uz pomoć drugih klubova iz opštine Herceg Novi.

Izvor: Boka News

Deli ovu objavu

Nazad na Vijesti