Nagradna igra – Ulov mjeseca SEPTEMBAR 2022

Nazad na Vijesti
Ulov mjeseca septembar 2022

Nagradna igra – Ulov mjeseca SEPTEMBAR 2022


Priveli smo kraju i izbor za nagradu Ulov mjeseca septembra, a nagrađeni su sljedeći učesnici:

Prvo mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Miloš Dašić sa ulovljenom krnjom od 18 kg.

Miloš je krnju ulovio koristeći “lagan” pribor: štap Okuma Fast Inchiku 80-180g, mašinicu Daiwa BG4000, upredenicu Daiwa J-BRAID 0.18, Predvez Savage Gear 0.49 i varalicu Inchiku 60g.

“Borba je bila jako neizvjesna jer je krnja dva puta ulazila u rupu, ali sam bio strpljiv i čekao! Poslije nekih 35 minuta, kad je izašla drugi put iz rupe, čupao sam i uspio da je izvučem na površinu a da ništa ne pukne… riba je ulovljena kod Bara na dubini od 32m.”

Ulov mjeseca septembar 2022 prvo mjesto

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Dušan Vukčević sa zubatcem krunašom od 10.5 kg.

Dušan je svoj ulov opisao sljedećim riječima:

“Nakon par spuštanja ukazao se marker na sonaru i Minn Kota je uradila svoj posao, držeći me na poziciji tik iznad ribe. Nekoliko okretaja mašinice brzim tempom i riba je agresivno zgrabila varalicu. Kreće žustro povlačenje po dnu, borba kao i kod prošlog primjerka: mašinica dimi, te neka dva-tri minuta nezaustavljiva. Kako je i štap namijenjen baš takvom ribolovu, umara ribu i ona polako kreće da se penje sa 80 metara ka površini. Kao i obično, trenutak kada se bijeli ispod broda i izlazi izaziva veliko ushićenje i iščekivanje potvrde da je riba stvarno velik primjerak. Onda par slika da možemo uživati u ovom primjerku krunaša u budućnosti i prisjetiti se borbe, a riba se stavlja u jaceru i nastavlja se ribolov. Tog dana više ništa nije uzimalo mamce, ali budimo skromni :)”

Ulov mjeseca septembar 2022 drugo mjesto

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 20 eura za potrošnju u SIPA prodavnicama ili Marine Centru osvojio je Dalibor Božinović sa oradom od 3,9kg.

Dalibor je oradu uhvatio u večernjim satima u bokokotorskom zalivu, a kao mamac koristio je mušlju. Borba sa “kraljicom mora” trajala je svega nekoliko minuta.

Ulov mjeseca septembar 2022 trece mjesto

Deli ovu objavu

Nazad na Vijesti