Počela obuka za voditelja čamca

Nazad na Vijesti
obuka za voditelja camca naslov

Počela obuka za voditelja čamca

Obuka za voditelja čamca, koju realizuje Pomorski fakultet Kotor u saradnji sa kompanijom UNA Montenegro, počela je u četvrtak, 04. maja 2023. godine za 10 prijavljenih polaznika. Cilj obuke je da se kandidatima omogući kvalitetna teorijska i praktična nastava u okviru koje će se pripremiti za polaganje ispita u Lučkoj kapetaniji, a prije svega steći kvalitetno znanje i iskustvo koje će moći da primijene na moru, odnosno, prilikom upravljanja plovilima.

Obuka za voditelja camcaNa samom početku, polaznike su pozdravili prof. dr Tatijana Dlabač, prodekan za razvoj i inovacije Pomroskog fakulteta Kotor i dr Miroslav Vukičević, rukovodilac programa obuka u Centru za obuke Pomorskog fakulteta Kotor i poželjeli im dobrodošlicu i uspješnu obuku, te da iskoriste priliku da usvoje što više znanja i korisnih vještina. Nakon uvodnog dijela, obuka je počela predavanjem o osnovnim pravilima izbjegavanja sudara na moru.

Narednih dana, nastaviće se sa teorijskim predavanjima, nakon čega će praktični dio obuke biti održan na gliserima kompanije UNA Montenegro.

Ovom prilikom želimo da iskažemo izuzetno zadovoljstvo i zahvalnost kompaniji UNA Montenegro zbog uspješne realizacije zajedničke ideje i saradnje, kao i zbog pokazanog interesovanja od strane velikog broja kandidata. Nadamo se da će ova inicijalna obuka biti samo prva u dugom nizu uspješno realizovanih obuka i plodonosne saradnje, a u korist i na zadovoljstvo svih učesnika u pomorskom saobraćaja, naročito u našem Zalivu.

Tekst preuzet sa ucg.ac.me

Deli ovu objavu

Nazad na Vijesti
Upravo ste dodali ovaj proizvod u kolica: