Nagradna igra – Ulov mjeseca APRIL 2023

Nazad na Vijesti
Ulov mjeseca april 2023

Nagradna igra – Ulov mjeseca APRIL 2023


Priveli smo kraju i izbor za nagradu Ulov mjeseca aprila, a nagrađeni su sljedeći učesnici:

Prvo mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Nemanja Kašćelan sa ulovljenom tunom od 68 kg.

Tuna je uhvaćena drifting tehnikom, a borba je trajala oko sat i po. Nemanja je svu opremu koju je koristio za ovaj ulov kupio u Marine Centru u Radanovićima, od čega je posebno izdvojio štap Tubertini Vitality 20/30lb.

Ulov mjeseca april 2023 prvo mjesto

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura za potrošnju u SIPA prodavnicama ili Marine Centru osvojio je Hamdi Truma sa tunom od 53,6kg.

Tuna ‘bluefin’ ulovljena je na ušću rijeke Bojane pendulanjem na mrtvi mamac. Borba je trajala 10 minuta, a od opreme Hamdi je koristio štap DAM Excel 100-200 3m, mašinicu Penn 950smm, te konac Daiwa J Braid 89lb.

03-UlovMjesecaApril2023

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 20 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Dalibor Lečić sa licom od 10,6 kg.

Dalibor je ulov opisao sljedećim riječima:

“Samo što sam izašao iz rijeke Bojane puštam mamac dvadesetak metara iza sebe zatvaram mašinu podešavam dril i stavljam stap u drzač. Samo sto sam ga postavio dobijam udarac lice na štapu, ni minut pendulanja vec akcija ranom zorom.”

Među opremom koju je koristio za ovaj ulov navodi mašinicu Daiwa BG 8000, štap Raprur Sniper, kao i strunu 68 lb Varivas.

Ulov mjeseca april 2023 drugo mjesto

Deli ovu objavu

Nazad na Vijesti