Nagradna igra – Ulov godine 2023

Nazad na Vijesti

Nagradna igra – Ulov godine 2023


Našu nagradnu igru “Ulov mjeseca – ulov godine” priveli smo kraju za 2023 godinu.

Odabrali smo tri dobitnika za ULOV GODINE 2023.
Pobjednici će dobiti vaučere za kupovinu, a takođe će ih pripasti i simbolična diploma firme UNA.

Pogledajte nagrađene ribolovce.

Prvo mjesto i vaučer u iznosu od 150 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Petar Jovićević sa ulovljenim zubacem 8.1kg 

Petar je zubaca ulovio na nesvakidašnji način i ostvario pravi podvig! Zubatac je zagrizao malu udicu, ukrašenu đinđuvama i percetom, namjenjenu širunima i skušama. Riba je ulovljena na udaljenosti od oko 4 milje od Bara na dubini od oko 70m.

„Bili smo na jednoj daljoj poziciji, tražili smo skuše ili širune. Na sonaru se prikazalo jato ribe i odmah sam spustio sabiki (niz od nekoliko malih udica, koje su ‘ukrašene’ da imitiraju račiće ili mlađ ribe). Čim je sistem stigao do dna povukao sam na gore, ali se, kako se meni učinilo, zaglavio u pijesak. E taj pijesak je odjednom počeo da vuče. Riba je krenula da munjevito izvlači strunu sa mašinice, pa smo odmah shvatili da se radi o kapitalcu.”

Oprema koja je korištena za ulov je sabiki niz najlon debljine 0.45mm. Osnova struna je bila debljine 0.18mm. Štap kojim je riba upecana je Sea Master 7’FT 2/6LB, a mašinica Penn.

ULOVgodine2023-Petar Jovićević-zubatac8.1kgweb

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 100 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Boško Grivić sa ulovljenom hamom od 26,5 kg.

Boško je hamu ulovio puškom na “čeku”, na 16 metara dubine u blizini Petrovca. U prvi mah je, kako kaže, pomislio da mu se približava veliki gof. Kada je riba došla u domet, Boško je iskoristio pogodan ugao i povukao obarač, a tada je već bilo jasno da se radi o hami, rijetkoj vrsti u našim vodama.

Drugomjesto2023-Boško Grivić-hama26.5kgweb

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Dalibor Lečić sa ulovljenom tunom od 85 kg.

Tuna je uhvaćena troling tehnikom na mrtvu kublu, u ranim jutarnjim časovima na ušću rijeke Bojane. Borba je trajala oko 25 minuta, a od opreme korišteni su štap Shimano TLD 50-80, mašinica Shimano Tiagra 50w, te struna Daiwa J-Braid 143lb.

Trećemjesto2023-DaliborLečić-tuna85kgweb

Nagradna igraUlov mjeseca – ulov godine” se nastavlja i u 2024 godini.

Prijavite se i osvojite nagrade!

Deli ovu objavu

Nazad na Vijesti