UNA za prevenciju požara stavila na raspolaganje vozila i vozače

Back to News
UNA

UNA za prevenciju požara stavila na raspolaganje vozila i vozače

UNA d.o.o. obratila se opštinama Kotor i Tivat sa prijedlogom da ponudi pomoć u prevenciji i ranom otkrivanju požara na teritoriji ove dvije opštine.

Kako je u dopisu predsjednicima opština Kotora i Tivta naznačeno, UNA je spremna da stavi na raspolaganje vozilo i vozača radi patroliranja na lokalitetu brda Vrmac i okoline u vremenskom periodu za koji službe procijene da je najkritičniji za moguće izbijanje požara. Radi se o terenskom vozilu tipa Quad.

Iz kompanije UNA, čija je ponuda primjer društvene odgovornosti i pomoći službama zaštite i spašavanja, saopšteno je da su oni potpuno svjesni da požari, posebno u posljednje vrijeme, ozbiljno opterećuju vatrogasne jedinice i ugrožavaju živote i imovinu. Pored klimatskih promjena, koje svakako utiču na rast temperature, što pogoduje izbijanju požara, među uzroke se ubrajaju i nesavjesni pojedinci kao i oni koji požare podmeću s namjerom da naude i izazovu štetu opštinama i Crnoj Gori u cjelini.

Prevencija ove vrste je izuzetno važna kotorskoj i tivatskoj službi zaštite i spašavanja. Prijedlog kompanije UNA je prihvaćen sa zahvalnošću a na realizaciju se neće čekati, što znači da je patroliranje već počelo.

Na ovom linku možete preuzeti flajer na engleskom jeziku sa instrukcijama za prevenciju požara: Safety Instructions

Share this post

Back to News
You've just added this product to the cart: