WIND FEST – 19. Tivatska regata UNA Montenegro cup

Nazad na Vijesti

WIND FEST – 19. Tivatska regata UNA Montenegro cup


Sportski program Festivala vjetra 2024

Jedriličarski klub Delfin najavio je još jedno izdanje Festivala vjetra, sportsko-edukativno-kulturne manifestacije koja će u Tivtu biti održana od 26.aprila do 25.maja. Okosnica manifestacije je Tivatska regata UNA Montenegro Cup, koja se 28.aprila jedri po 19. put, ali je to samo jedan od segmenata sportskog pograma treće edicije festivala.

“Tivatskoj regati prethodiće još jedno izdanje Male tivatske regate, koja je rezervisana za klase Optimist i ILCA I tradicionalno okuplja mlade jedriličare iz svih bokeljskih klubova. Sem toga, očekuje nas i Regata veterana, ali i novo izdanje Virtuelne Tivatske regate,” istakao je gostujući u našoj emisiji o moru “Gvardija s kraja” urednik sportskog programa Festivala vjetra, član Upravnog odbora JK Delfin, Ivan Lučić.

program windfest

Tivatska regata UNA Montenegro Cup je zbog svoje rute atrakcija, kako za učesnike, tako i za publiku, koja je najvećim dijelom može posmatrati sa tivatskih obala.

“Start regate je pored Ponte Seljanova, slijedi obilazak oko svetionika »Tunja«, ostrva Gospa od Milosti i Sveti Marko, prolaz kroz tjesnac Ralo, zatim tjesnac Verige, obilazak Peraških otoka sa lijeve strane i povratak prema cilju na Ponti Seljanova,” podsjetio je Lučić.

regatni kurs

Ove godine zainteresovani regatu mogu posmatrati i sa mora, jer su organizatori obezbjedili putničke brodove koji će besplatno voziti publiku sa Pina u nedjelju, 28.aprila u 12 sati.

Regata veterana u klasi ILCA rezervisana je za takmičare starije od 30 godina, a jedri se četvrtog festivalskog vikenda u akvatorijumu Seljanova. Prethodiće joj još jedno izdanje Virtuelne Tivatske regate, virtuelnog takmičenja na platformi u okviru koje je 2020.godine kreirana simulacija jedriličarskog polja Boke Kotorske.

“Osim regatta, spotski program Festivala vjetra 2024 donosi i novu off-road biciklističku trku Vrmac Enduro Race. Dobra ekipa lokalnih downhill biciklista drugu godinu za redom u kontekstu festivala organizuje druženje u predivnom ambijentu budućeg Parka prirode Vrmac. Od naselja Peani, gravitacija i mišići će povesti bicikliste na uživanje u izazovnim stazama duž kojih se nude fantastični prizori pejzaža do cilja trke u naselju Marići,” najavio je Lučić.

Staza je srednje težine sa zemljanom, kamenitom i travnatom podlogom, a takmicenje otvoreno za četiri kategorije- Hobby, Elite, Master i Junior.

U saradnji sa Avanturističkim klubom K4, Wind fest 2024 donosi i jedan izazov u kakvom do sada nismo imali prilike uživati u Tivtu. Riječ je o potrazi za blagom, naslovljenoj WIND FEST Treasure Hunt, rezervisanoj samo za odrasle učesnike.

treasure hunt

“Ova uzbudljiva potraga za blagom koristi modernu tehnologiju QR kodova, vodeći vas kroz osam intrigantnih questova inspirisanih vjetrovima na Jadranu. Igra započinje kada takmičari primaju prvu zagonetku na svoj mobilni uređaj, koja ih vodi do lokacije prvog QR koda. Od tada, svaki kod otkriva novi quest, zahtijevajući od igrača da logički povežu tragove, riješavaju zagonetke, i istražuju skrivene kutke našeg grada, sve sa temom vjetrova koji oblikuju našu obalu. Najbrži i najsnalažljiviji u avanturi koja testira znanje i fizičku kondiciju dokopaće se blaga- vrijedne nagrade u ovoj igri koja mož imati samo jednog pobjednika,” objasnio je Ivan Lučić i zainteresovane uputio da raspise za regate i sve detalje sportskog programa Festivala vjetra 2024 potraže na web sajtu – www.windfest.me.

 

IZVOR : RADIO TIVAT  – WIND FEST

Deli ovu objavu

Nazad na Vijesti
Upravo ste dodali ovaj proizvod u kolica: