Peljar ponovo u prodaji

Nazad na Vijesti

Peljar ponovo u prodaji


Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore uredio je novo izdanje Peljara crnogorske obale Jadranskog mora

Peljar je jedinstveni nautički vodič, koji će vas provesti kroz fascinantne obalne prostore Crne Gore. U ovoj publikaciji ćete pronaći sve što vam je potrebno da biste uživali u čarima Crne Gore – od slikovitih plaža i skrivenih uvala, do spektakularnih pejzaža i značajnih pomorskih ruta. Kao i prvo izdanje, nautički vodič je urađen i na engleskom jeziku.

U atlasu se nalazi 28 ažuriranih nautičkih planova i devet kartografskih prikaza našeg akvatorijuma na 200 strana.

Peljar je izrađen kao standardna nautička publikacija u skladu sa tehničkim preporukama Međunarodne hidrografske organizacije, a u potpunosti ga je pripremio Zavod za hidrometeorologiju i sezimologiju, odnosno Sektor za hidrografiju i oceanografiju.

U njemu su navedeni opšti podaci o moru, detaljna uputstva i smjernice za izbor rute, osnovne upute za sigurnu plovidbu, podaci o objektima za orijentaciju, vremenskim prilikama, morskim strujama i nivou mora. Iz njega se mogu dobiti podaci za plovidbu kanalima, uskim prolazima, tjesnacima i područjima opasnim za plovidbu. Riječju, pomorac iz atlasa dobija podatke za prilaženje lukama, uplovljavnje, boravak u lukama, isplovljavanje, obavljanje lučkih operacija i usluga u lukama.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore  izdao je i “Popis svjetala crnogorske obale Jadranskog mora i Skadarskog jezera“

Deli ovu objavu

Nazad na Vijesti
Upravo ste dodali ovaj proizvod u kolica: