Nagradna igra – Ulov mjeseca SEPTEMBAR 2021

Nazad na Vijesti

Nagradna igra – Ulov mjeseca SEPTEMBAR 2021


Ovog mjeseca imali smo težak izbor za nagradu Ulov mjeseca. Nakon dužeg vijećanja i konsultacija nagradili smo:

Prvo mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Dušan Vukčević sa ulovljenom kavalom od 1.6kg.

Riba je ulovljena podvodnom puškom, na dubini od 21 metar, tehnikom ruparenja. U pitanju je kapitalni I rijedak primjerak za naše more.

Živi u jatu, plaha je riba, boravi u najdubljim i najtamnijim mjestima, što joj omogućava bolje skrivanje od prirodnih neprijatelja pa je samim tim jako teško uloviti.

Dušan je član kluba SRK “ Deep blue” Podgorica

septembar prvo mjesto Dusan Vukcevic kavala 1.6kg

Drugo mjesto I vaučer u iznosu od 30 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Boban Radošević sa tunom od 65 kg podvodnim ribolovom.

Tuna je ulovljena malom puškom klasikom 90cm. Nakon sat vremena borbe i par milja od obale izvučena je konačno na čamac.

septembar drugo mjesto Boban Radosevic tuna 65kg

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 20 eura za potrošnju u SIPA prodavnicama ili Marine Centru osvojio je Đakonović Miloš sa tunom od 75kg štapom iz barke.

Ulovljena u Barskom zalivu. Operema: Mitchell stap sa rolerima 50/80, masina Okuma Solterra 50W II, konac 100lb, podvez fc 100lb, udica kovana 6/0.

Kako kaže Miloš: “Jutro je obećavalo ulov. Tune je bilo dosta, lovila je na površini sitnu ribu. Našli smo se bukvalno na pravo mjesto u pravo vrijeme. Maltene je gadjala mamac dok sam ga puštao iz ruke, nekih 30tak metara iza čamca.

Silno je potegla i krenula prema otvorenom i dubini. Bilo je drame oko izbjegavanja drugih plovila zbog jutarnje aktivnosti ostalih ribara i turista.

Strpljivo smo je ispratili i nekako preusmjerili u prazan prostor. Borba je onda počela lagano, bez forsiranja. Sačekali da se umori i nakon par bjegova krenula je ka površini.

Nakon pola sata borbe bila je vezana za bitvu. Normalno, kao i uvijek bez pomoći djece i supruge ne bi bilo ni ulova ni gušta, vesela posada nepromijenjena. Mamac je bio krupan širun.

Toliko od nas, pratimo Život sa morem i uživamo svaki dan na moru!”

septembar trece mjesto dakonovic milos tuna 75kg stap

Deli ovu objavu

Nazad na Vijesti